Врбас на ЕЕ форуму

Општина Врбас била је једна од учесница на регионалном форуму под називом „Енергетски свесни и ефикасни“, који је, уз подршку Програма за развој Уједињених нација, организовала Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије. Циљ овог скупа била је промоција енергетске ефикасности на локалном нивоу.

С обзиром на чињеницу да општине и градови имају веома значајну улогу у енергетском сектору чије потенцијале не користе у потпуности, форуми су били намењени градоначелницима и председницима општина, односно члановима већа који у свом делокругу рада имају и питања у вези са енергетиком и заштитом животне средине. Регионални скупови за циљ су имали промоцију концепта рационалног и ефикасног газдовања енергијом на локалном нивоу, односно подизања свести о енергетској ефикасности доносилаца одлука у јединицама локалне самоуправе.

Током форума организовано је и свечано потписивање Повеље градова и општина о енергетској ефикасности од стране градова Панчева и Зрењанина, општина Врбас и Житиште, и београдских општина Чукарица, Гроцка, Младеновац, Нови Београд, Палилула и Земун. Општину Врбас на форуму су представљали Горан Пејовић, члан Општинског већа, и Никола Вујовић и Жељко Зечевић, стручни сарадници за енергетски менаџмент, инфраструктурно планирање и управљање квалитетом у Канцеларији за енергетски менаџмент општине Врбас.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"