Одржана XX седница СО Врбас

Одборници Скупштине општине Врбас усвојили су јуче ребаланс буџета за 2012. годину. Највећи део скоро дванаесточасовне XX седнице локалног парламента био је посвећен овој тачки дневног реда, а да одборници опозиционе Српске радикалне странке нису одустали од расправе о више од 100 поднетих амандмана на ребаланс, заседање би потрајало знатно дуже. Уз ребаланс буџета за 2012. годину, Скупштина општине је усвојила извештај о извршењу буџета за првих девет месеци 2012. године, одлуку о изменама одлуке о задуживању општине Врбас за финансирање капиталних инвестиционих расхода, одлуку о изменама одлуке о накнади за заштиту и унапређење животне средине, измене и допуне планова генералне регулације Равног Села и Змајева, као и решење којим је овлашћена Општинска изборна комисија да спроводе изборе у месним заједницама у општини Врбас.

Према извештају о о извршењу буџета за првих девет месеци 2012. године, до 31. септембра, у складу са планираним, реализовано је више од 70 одсто буџета, или 994 милиона динара. Ребаланс буџета предвиђа увећање укупних средстава, што је, према речима Драгана Стијеповића, заменика председника општине Врбас, узроковано бољом наплатом пореза на зараде, чиме је приход буџета увећан за око 15 милиона динара. На предлог одлуке о ребалансу одборници СРС поднели су 113 амандмана, али су, изузев неколико, одустали од расправе о њима. Радикали су више пута истакли да расподела средстава из буџета није правилна и не одговара стварним потребама корисника и да амандманима покушавају то да исправе.

Одборници су усвојили и измену одлуке о задуживању општине Врбас за финансирање капиталних инвестиционих расхода, према којој се одустаје од реконструкције јавне расвете у Врбасу и местима општине, а обезбеђују средства за санацију крова Основне школе „Братство-јединство“ у Куцури. Вукашин Вујичић, помоћник председника општине Врбас, истакао је да је измена изнуђена неопходношћу да се санира кров након великих оштећења до којих је дошло због невремена.. „Цела кровна конструкција је пала и били смо приморани да одмах реагујемо. Нисмо имало других средстава и издвојили смо новац из кредита да створимо услове за нормалан рад ове образовне установе“, рекао је Вујичић.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе за директорку Апотеке Врбас поново је изабрана Гордана Новковић, а измене су се догодиле и у појединим школским одборима образовних институција. Такође, до промена је дошло и у самом саставу одборника. Уместо Игора Бечића, СНС, који је, како је писмено образложио, због других обавеза поднео оставку на место одборника, изабран је Милан Милић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"