Марковић и Килибарда воде ОО СРС

Окружни одбор Српске радикалне странке именовао је Бојана Марковића и Душана Килибарду за руководиоце локалног одбора ове странке у Врбасу, саопштио је на конференцији за медије Драган Бозало, потпредседник Окружног одбора СРС. Према његовим речима, из чланства у СРС искључени су Бранислав Петровић, Игор Шкундрић и Душко Ћутило, досадашњи руководиоци ОО СРС и одборници у Скупштини општине Врбас. Ова три одборника на претходној седници локалног парламента саопштили су да су поднели оставке на све функције у СРС и да од тог тренутка у СО Врбас наступају као независни одборници.

„На седници Окружног одбора Петровић, Шкундрић и Ћутило су по аутоматизму искључени из СРС и разрешени функција. Донели смо одлуку да се за вршиоца дужности председника ОО изабере Бојан Марковић, а за потпредседника Душан Килибарда, који ће обављати и техничке послове секретара, док Општински одбор не заживи у правом смислу. То значи док чланови СРС, они који желе да остану верни идеологији странке и Војиславу Шешељу, не обнове чланарину, не одржи се годишња скупштина и док странка не почне да ради онако како ради у свим другим местима. Не желимо да коментаришемо то што су урадили Петровић, Шкундрић и Ћутило, треба њих питати зашто су се заклињали на верност странци и шта су све рекли на последњој годишњој скупштини. Испада сада да смо ми криви, а да они који су отишли у неке друге политичке опције раде нешто модерно и нормално, што није тачно. Убеђени смо да ће на наредним локалним изборима у Врбасу СРС забележити још боље резултате него предходног пута, а ту ће нам допринети више ствари: јасно ће се знати ко је српски радикал и коначно ћемо имати пресуду др Шешељу. Ко хоће да дочека др Шешеља у Врбасу добро је дошао, ко неће нека слободно тражи друге политичке опције, ми им желимо срећу, само мислимо да то неће ићи тако како су они то замислили“, рекао је Бозало и најавио редовну годишњу скупштину у марту или априлу 2013. године.

Бојан Марковић обећао је члановима и симпатизерима СРС да никада неће издати странку. „Следи нам обилазак свих чланова и симпатизера, јер у протекле три године нису обилажени и све је свесно рађено да странка у Врбасу пропадне. Позивам све да издржимо, да се окупимо, чак и оне који су отишли из СРС, а који су се покајали, свима су врата странке отворена, да заједно дочекамо др Шешеља. Надам се да ће после Београда први град који ће посетити Шешељ бити Врбас“, рекао је Марковић. Душан Килибарда позвао је Петровића, Шкундрића и Ћутила да, „уколико имају части врате мандате СРС-у, јер су их добили на листи ове партије, а да своје политичке каријере граде на неким новим изборима“, за шта им је пожелео сву срећу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"