Три пројекта унапредила Општу болницу

Промовишући резултате реализације више пројеката који су се последњих месеци спроводили у Општој болници Врбас, Милан Станимировић, председник општине Врбас, и др Жељко Видовић, покрајински посланик и саветник за здравство председника општине, оценили су приликом данашњег обиласка ОБВ да је ниво здравствених услуга у општини Врбас значајно унапређен, посебно великим улагањима у примарни и секундарни ниво заштите. Заједно са Петром Грегоринским, директором ОБВ, они су обишли неколико одељења ове установе и обећали наставак модернизације.

„Током 2012. године успели смо да реализујемо три велика улагања, прва након отварања болнице 1992. године. Захваљујући Министарству здравља и Агенцији за енергетску ефикасност успели смо да заменимо све прозоре и тако остваримо огромне уштеде, чак и до седам милиона динара на годишњем нивоу. Такође, уз помоћ Покрајинског секретаријата за здравље заменили смо све оштећене подове,  а подједнако нам је било важно да обезбедимо адекватан простор за ургетни пријем пацијената. Опремили смо простор који задовољава све стандарде медицинске струке и реновирали простор болничке апотеке, а у овом пројекту нам је помогла општина Врбас“, рекао је Петар Грегорински, директор Опште болнице Врбас. Он је додао да је ОБВ продајом старих прозора остварила приход од 1,7 милиона динара, а овај новац је уложен у замену подова на одељењима ортопедије и хирургије и у холу операционог блока.

Др Жељко Видовић истакао је да је након успешно окончаних пројеката лекарима и пацијентима много угодније радити и лечити се у Општој болници. „Опремање ургентног пријема урађено је по европским стандардима и пут пацијента од уласка у болницу до одељења је отворен, без скретања и препрека. Уз амбуланте у Куцури и Старом Врбасу, примарна и секундарна здравствена заштита у општини Врбас доведена је на висок ниво“, рекао је Видовић и додао да је ОБВ добила обећања од Покрајинског секретаријата за здравство да ће у 2013. години у болници бити инсталирани нови рендген и колор доплер, како би се заокружила дијагностичка целина у установи.

Председник општине Врбас Милан Станимировић рекао је да су област здравства и образовања кључне на листама приоритета локалних самоуправа. „Иако смо као локална самоуправа одређени да водимо бригу о примарној здравственој заштитим, обраћамо пажњу и на секундарну заштиту, што се овде најбоље потврђује. Трудимо се да унапредимо услове за лечење свим пацијентима и надам се да ћемо, и поред кризе, смоћи снаге да у будућности реализујемо и пројекат друге фазе болнице. То није интерес само општине Врбас, већ и околних општина. Здравље људи је најважније“, рекао је Станимировић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"