Усвојен буџет за 2013. годину

На последњем заседању у 2012. години Скупштина општине Врбас усвојила је буџет за 2013. годину. У сенци ове тачке дневног реда, о којој се расправљало више од седам сати, остало је свих преосталих 27, а сама седница трајала је 11.30 часова у петак до 01.20 у суботу.

Према плану, приходна страна буџета је пројектована на нешто више од 1,506 милијарди динара, а расходна на 1,609 милијарди, па је, према томе, буџетски дефицит 103 милиона динара. Уз буџет, одборници су усвојили Стратегију енергетског развоја општине Врбас 2012 - 2020. године, са Акционим планом за 2013. годину, решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП за информисање „Врбас“, ЈКП „Дирекција за изградњу“, ЈКП „Стандард“, ЈП за превоз путника „Врбас“, ЈП за дистрибуцију природног гаса „Врбас-гас“, Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас, као и решење којим се даје сагласност Савезу спортова општине Врбас да назив тог спортског удружења може да садржи назив општиве Врбас.

Уз ове тачке дневног реда усвојене су и одлуке о изменама статута месних заједница Куцура, Савино Село, Равно Село, Змајево, Бачко Добро Поље и свих месних заједница у Врбасу. Одборници су усвојили одлуке о локалној комуналној такси на истицање фирме за општину Врбас, Програм уређивања градског грађевинског земљишта за град Врбас и насељена места општине Врбас за 2013. годину, као и закључак о исправци грешке у решењу о именовању Комисије за спровођење поступка комасације у катастарској општини Косанчић.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, уместо Магдолне Увалин за в.д. директора Народне библиотеке „Данило Киш“ изабран је Дарко Крчмар, за новог командатна Штаба за ванредне ситуације именован је Милан Станимировић, председник општине Врбас, док је уместо њега на место председника ове комисије изабран др Жељко Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"