Прве бебе добиле вредне поклоне

Општина Врбас, Рагионална развојна агенција Бачка, Јавно предузеће „Дирекција за изградњу“, Општа болница и многи спонзори даривали су данас осам беба које су на свет дошле током 01. јануара 2013. године, у породилишту Опште болнице Врбас. Првој беби рођеној у 2013. години, девојчици коју је родила Гордана Родић, председник општине Врбас Милан Станимировић поклонио је 100.000 динара, другорођеној је др Жељко Видовић, председник Скупштине РРА Бачка, уручио 50.000 динара, док је Љубинко Жугић, директор ЈП „Дирекција за изградњу“, трећерођеној беби поклонио 30.000 динара.

Даривању првих беба, а током 01. јануара на свет је дошло пет девојчица и три дечака, придружили су се и Општа болница Врбас која је поклонила столицу за храњење, затим Индустрија меса „Carnex“ са ваучером вредним 5.000 динара за бебу из економски најугроженије породице која ће се родити у периоду од првих минута Нове године до Божића, Апотека „Ива“ са 100 пакета Chicco производа, СТР „Сања“ са комплетима постељине за креветиће, и компанија „Милупа – Кибид“ са пакетима са основним потрепштинама за бебе.

„Задовољство је оваквим поводом посетити породилиште. Рађање новог живота је најлепша вест и зато спремамо поклоне за мајке и њихове бебе. Желимо да побољшамо наталитет, посебно након што смо видели резултате последњег пописа. Да би зауставили пад броја становника треба да рађамо децу, јер државу чине и територија и људи, а људи су најважнији. Надам се да ће оваквих прилика бити све више у нашој општини, а локална самоуправа ће се трудити да, заједно са државом, помогне младим родитељима и поправи популациону слику Србије“, рекао је приликом предаје поклона Милан Станимировић, председник општине Врбас.

Др Жељко Видовић, председник Скупштине РРА Бачка, истакао је да поклоном и свим другим акцијама, жели да охрабри и подржи родитеље у намери да проширују своје породице и тако обезбеде будућност Војводине и Србије. „У Општој болници Врбас током 2012. године имали смо 803 порођаја. Заједно са локалном самоуправом и донаторима обезбедили смо поклоне за прворођене, новчане и робне, веома вредне, и веома смо захвални за све што су издвојили за наше пацијенте“, истакао је Петар Грегорински, директор Опште болнице, и захвалио се свим учесницима у акцији.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"