Помоћ за спорт и омладину

Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписао је конкурс за суфинансирање пројеката из области спорта и омладине. Конкурсом ће се суфинансирати пројекти из области спорта и омладине од интереса за АП Војводину, у укупном износу од 281.162.000,00 динара. За пројекте из области спорта подносиоци пројеката могу бити искључиво правна лица и то: спортске организације регистрованe као удружења у складу са Законом о спорту, спортски савези и друштва у складу са Законом о спорту, установе за спорт, школе, факултети, као и органи локалне самоуправе из АПВ - градови и општине, месне заједнице.

 

За пројекте из области омладине подносиоци пројеката могу бити искључиво правна лица са седиштем на територији АП Војводине и то: удружења младих, удружења за младе, омладинске и студентске организације и савези, органи локалне самоуправе - градови и општине, месне заједнице, канцеларије за младе, васпитно-образовне, културне и друге установе за младе. Пројекти из области спорта финансираће се у укупном износу 263.162.000,00 динара. У обзир за суфинансирање , између осталог, узимаће се пројекти који се по својој садржини односе на изградњу спортских објеката и терена, санацију, адаптацију и опремање постојећих спортских објеката, годишње и посебне програме покрајинских гранских савеза и Спортског савеза Војводине, програме подршке врхунским спортистима и тренерима, као и перспективним спортистима млађих узрасних категорија из АП Војводине, као и програме афирмације школског спорта на нивоу АП Војводине.

Пројекти из области омладине финансираће се у укупном износу од 18.000.000,00 динара. У обзир за суфинансирање узимаће се пројекти који се по својој садржини односе на: пројекте који су усклађени са мерама Акционог плана политике за младе у АП Војводини (области: образовање младих, запошљавање, здравље младих, култура и слободно време младих, активно укључивање младих у друштво, изградња цивилног друштва, волонтеризам, безбедност, мобилности и информисање младих, екологија и одрживи развој и социјална политика према младима), подршка функционисању омладинских центара, привођење намени простора за младе, активности које имају за циљ повећање свести о значају репродуктивног здравља код средњошколске популације у Војводини, као и подршка најуспешнијим даровитим студентима и ученицима. 
Конкурс је отворен до 2. децембра 2013. године, одн. до утрошка средстава обезбеђених за ову намену у 2013. години. Више информација може се добити на адреси www.sio.vojvodina.gov.rs и на телефон 021/487-4871.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"