Хлеб ''сава" само 39 динара

Произвођач хлеба "Тривит" снизио је цену хлеба „сава“, који се производи у погонима у Врбасу и Бечеју, на 39 динара. Нова цена производа важи од почетка ове седмице и то је најјефтинији хлеб у Србији. До сада је хлеб произведен у погонима ове фирме, у „Бечејској пекари“ и „Тривитпеку“ у Врбасу, у малопродаји коштао 47,5 динара.

Директорка „Тривита“ Вера Шћепановић каже да се и са оваквом рачуницом може пословати у границама рентабилности, пошто се рачуна на привлачење нових купаца, па самим тим и на повећање дневне производње, односно испоруку у око хиљаду мањих продавница и објеката свих већих трговинских ланаца широм Војводине.

"Нелогично је, на први поглед, да излазимо са оваквом ценом када поскупљују енергенти, гас и струја, али и репроматеријал за пекарску индустрију. Међутим, будући да радимо са четрдесет одсто капацитета, односно да тренутно тржишту дневно испоручујемо 26.000 векни хлеба 'сава', верујемо да ће се производња ускоро знатно повећати. Циљ нам је да за два – три месеца она буде удвостручена", рекла је Вера Шћепановић. Она сматра да овакво пословно опредељење носи и ризик, највише због отпора трговаца којима је ради марже исплативије да продају скупљи хлеб. "Номинално гледано, маржа од седам одсто, која припада продавцима, није иста када векна кошта 48,5 динара или 39 динара. Многи, међутим, при том пренебрегавају чињеницу да ће с нижом ценом остваривати већи промет, па самим тим и повећати властиту зараду. Надам се да ће трговци прихватити ову нашу логику", рекла је Шћепановић. У "Тривиту" истичу да ће са новом ценом 'саве' од 39 динара сигурно издржати у наредна три месеца, пошто има довољно брашна на залихама. Уз хлеб 'сава' "Тривит" тржишту нуди разне специјалне врсте хлеба и пецива, коре за пите и колаче, слаткише, и посебно ексклузивни производ „тонус“, специјални хлеб без брашна, који се у посебним технолошким условима производи од проклијалих зрневља пшенице, по заштићеној лиценци велике руске корпорације „Академик продукт“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"