Неопходни превентивни прегледи

У оквиру 7. Европске недеља превенције карцинома грлића материце, Форум жена ОО Социјалистичке партије Србије организовао је едукативно предавање о важности превенције ове болести. Предавање је одржала др Зорица Ристић, начелница Гинеколошко – акушерског одељења и помоћница директора за стручно медицинско особље Опште болнице Врбас.

"Дуго смо били на првом месту у Европи по обољевању жена од ове болести, али је позитивно што смо се сада померили са тог места. Организовани превентивни прегледи и предавња на ову тему су пуно допринеле томе. За развој карцинома грлића материце потребно је до 10 година, што значи да би код сваке жене, уколико би долазила редовно на преглед, могла да се открије промена пре него што постане карцином, након чега може да се та промена одстрани и да жена остане здрава, а чак и репродуктивно способна", истакла је др Ристић.

Председница Форума жена ОО СПС Радмила Тодоровић такође је указала на неопходност редовних прегледа. "Посебно се захваљујемо др Зорици Ристић на дугогодишњој сарадњи у едукацији чланица Форима жена СПС-а, као и осталих грађанки општине Врбас. Заједно смо протеклих година организовали и одржали бројна предавања у граду и у насељним местима наше општине", рекла је Тодоровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"