Добар резултат хуманитарног концерта

У Центру за физичку културу „Драго Јововић“ одржан је хуманитарни концерт са којег је сав приход усмерен у лечење деце оболеле од ретке Батенове болести. Око 1.200  посетилаца уживало је у наступима локалног бенда Мултигенерација, затим Немање Којића – Којота, некадашњег члана групе Eyesburn, и познатих бендова Београдски синдикат и Disciplin a kichme. Концерт су организовали Удружење грађана „Мултиарт“ из Врбаса и Удружење грађана за борбу против ретких болести код деце „Живот“ из Новог Сада.

Председник Удружења грађана „Мултиарт“ Борис Бијеловић истакао је да су организатори концерта успели да окупе бендове који су, како је рекао, магнет за младе људе у општини Врбас. "С обзиром на то да Републички фонд за здравствено осигурање не покрива трошкове лечења деце од Батенове болести, породице оболеле деце су принуђене да алтернативним начинима дођу до неопходних средстава за лечење. Та средства су изузетно висока, јер деца сваких шест месеци морају да путују у Кину на лечење матичним ћелијама", рекао је Бијеловић и додао да се у организацију коцерта укључило око 50 волонтера, од чега је осам волонтера Црвеног крста који су беспрекорно реаговали у свакој ситуацији.
Он се захвалио свим посетиоцима на спремности да помогну, као и свим извођачима. "Посебно хвала члановима групе Београдски синдикат који су најавили подршку и у наредним хуманитарним активностима наших удружења. Захваљујемо се општини Врбас на подршци у обезбеђивању бине и озвучења, Јавном предузећу за превоз путника 'Врбас', Центру за физичку културу, Агенцији за обезбеђење 'РПД', Штампарији 'Атлас', свим медијима који су дали подршку, а посебно Радију С", рекао је Бијеловић.
Феђа Димовић из популарног састава Београдски синдикат је напоменуо да се чланови овог бенда увек труде да изађу у сусрет свакој хуманитарној акцији и помогну колико могу. "Овај концерт је веома добар пример како су се пријатељи и комшије организовали да помогну деци својих суграђана. Нама је изузетна част што смо део те приче. Београдски синдикат је само мали део онога што неки људи раде већ годинама како би помогли деци којима је помоћ неопходна", рекао je Димовић.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"