Редовно плаћање па отпис камата

На основу Закона о условном отпису камата и мировању пореског дуга који је изгласан у Скупштини Србије, на последњој седници Скупштине општине Врбас донета је Одлука о условном отпису камате и мировању дуга локалних јавних прихода. Као разлог за доношење ове одлуке разматран је велики износ неплаћеног главног дуга и камата у свим облицима локалних јавних прихода, и стварање могућности да се грађани, привреда и локални предузетници ослободе плаћања камата у потпуности, а да плаћање главног дуга одложе за 2015. и 2016. годину.

"Уколико желе да уђу у програм отписа камате и одлагање дуга први услов који обвезници морају испунити је да до 15. фебруара, по уплатници која им је стигла ових дана на кућне адресе, уплате последњу рату из претходне године, која је доспела 15. новембра. Потребно је уплатити номинални износ, односно износ без камате, као и прву рату за ову годину, која доспева 15. фебруара", рекла је руководитељка Одељење за локалне јавне приходе Мирјане Шимун. Она је подсетила да је 15. фебруар нерадан дан и да сви они који желе да уђу у програм отписа камате и одлагање дуга све обавезе измире до 14. фебруара. Према одлуци, након што испуне овај услов, порески обвезници су дужни да током 2013. године редовно измирују своје доспеле обавезе. Када испуне овај услов, на крају ове године биће отписано 50 одсто дуга из ранијег периода, док главни дуг и даље мирује. Уколико се редовно буду измиривале обавезе и у 2014. години, биће отписано и преосталих 50 одсто дуга. "У 2015. години се стартује са измиривањем главног дуга. По општинској одлуци, главни дуг је распоређен у осам кварталних рата у 2015. и 2016. години, који ће се припајати редовним аконтацијама. Ова одлука ће бити на снази четири године, прве две године отписујемо камату, док друге две године намирујемо главни дуг", рекла је Шимун.

У локалне јавне приходе спадају порез на имовину правних лица, порез на имовину физичких лица, локална комунална такса на истицање фирме, накнада за коришћење грађевинског земљишта, накнада за заштиту и унапређење животне средине, накнада за уређивање грађевинског земљишта и закуп грађевинског земљишта.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"