ГГ „Сви заједно“: Угрожена безбедност

Представници новоформиране Групе грађана „Сви заједно“, која има и три одборника у Скупштини општине Врбас, позвали су данас на конференцији за медије локални Одбор за безбедност да хитно реагује на све већи број кривичних дела и случајева угрожавања сигурности грађана.

 

„У последњих пар месеци стање безбедности у општини Врбас је знатно погоршано. За само пар недеља извршено је више од 50 кривичних дела, која су угрозила људске животе и имовину. Сходно овоме, постављамо питање кад се последњи пут састао Одбор за безбедност наше општине“, јавно се запитао Игор Шкундрић  из ГГ „Сви заједно“. Он је изнео податак да је у протеклом периоду  извршен велики број пљачки уз претњу оружјем, а да је једна трговкиња повређена ударцем пиштоља у главу. „Трговци страхују за свој живот и све је више власника радњи који размишљају да их затворе, како због страха за личну и безбедност радника, тако и због материјалне штете. Васка Цицмил, која има продавнице у Бачком Добром Пољу, каже да се њене радње обијају сваки други дан и да се свима обраћала за помоћ, али је није добила“, рекао је Шкундрић. Он је указао на проблематичну безбедност у саобраћају због све више украдених поклопаца са система атмосферске и фекалне канализације, затим на појаву група људи које се лажно представљају и обмањују грађане, док је његов колега Марко Марковић указао на један случај дивљања навијачких група.

Шкундрић је истакао да „полиција ради свој посао пуном снагом, али да нема довољно људства и средстава да буду у правом тренутку на сваком месту“. Чланови ГГ „Сви заједно“ су апеловали на председника општине Врбас да што пре сазове седницу Одбора за безбедност на којој би се разговарало о овој проблематици и припремили конкретни кораци и мере на побољшању ситуације. 


 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"