ГГ „Сви заједно“: Лоша ситуација у "Стандарду"

Група грађана „Сви заједно“ упозорила је јавност на лоше стање у ЈКП "Стандард" због чега грађани општине Врбас имају све лошије услуге које пружа ово предузеће. На конференцији за медије Бранислав Петровић је изразио сумњу да "неко свесно уништава 'Стандард' и обезвређује његову имовину превеликим задуживањем како би у будућности било продато по ниској цени".

 

"Ситуација у овом предузећу је тешка већ целу деценију, али је последње три, четири године постала алармантна. Локална самоуправа је незаинтересована за решавање ових проблема, има велика дуговања према предузећу, а истовремено су смањене субвенције. Ни руководство 'Стандарда' није много урадило на побољшању пословања, рачун је већ месецима у блокади, иако се наплаћују услуге које немају смисао, попут накнаде за одржавање водоводног прикључка. Упоредо са тим, предузеће има велики број запослених у администрацији, а недовољан број радника на терену", рекао је Петровић. Он је истакао да "радници месецима нису примили плате, а доприноси нису уплаћивани скоро током целе 2012. и у два месеца 2013. године".

Петровић је рекао да лоше пословање „Стандарда“ буди сумњу да се спрема лоша приватизација, јер 2014. године почиње примена Закона о приватизацији јавних предузећа локалног карактера. Чланица ГГ Вања Чорокало је напоменула да су сва јавна предузећа у општини Врбас међусобно дужнички повезана. "Већина јавних предузећа је у кредитима, а једна другима су жиранти, што значи да ако једно предузеће пропадне, аутоматски вуче и остала у понор", упозорила је Чорокало.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"