Врбас представио туристичке потенцијале

У Београду је одржан је 45. Међународни сајам туризма на којем је своје потенцијале, заједно са многим општинама из Војводине, посетиоцима представила и општина Врбас. На сајму је учествовало око 1.000 излагача из 45 земаља.

"Наша идеја је да развијемо туризам, јер светска економија иде ка развоју сектора услуга и највеће зараде се остварују на у овој области. Врбас има, а у будућности ће имати и више, занимљиву туристичку понуду, почевши од археолошког налазишта и парка природе Чарнок, етно куће која се налази у Бапиној бази, музеја који ће након реновирања моћи да понуди ретке садржаје, споменик Кишу, градитељу Великог бачког канал и много тога другог. Такође, наша општина је позната и по значајним манифестацијама, а перспектива је и у сеоском туризму", рекао је Милан Станимировић, председник општине Врбас.

Према речима Ненада Велицког, члана Општинског већа задуженог за инвестиције, Скупштина општине Врбас основала је Туристичку организацију, а на следећој седници биће изабран и њен директор. "Очекујемо да се нови директор максимално посвети свом послу и да у наредном периоду искористи све потенцијале и могућности општине Врбас, како би Туристичка организација оправдала своје пословање", додао је Велицки.

Сајам је отворио министар културе Братислав Петровић, који је истакао да Србија, са бројним споменицима културе, уз вредно нематеријално културно наслеђе, представља велики туристички потенцијал. "На територији Србије налази се културно наслеђе које сеже од освита цивилизације - какав је Лепенски вир или Винча, преко римске цивилизације – о чему сведоче Сирмијум, Виминацијум, Медијана или Ромулијана, па преко српско-византијског средњег века - о којем сведоче многобројни манастири и утврђени градови, долазимо до монументалних нововековних фортификација какве су Калемегданска или Петроварадинска тврђава. У овом контексту посматрамо и обележавање најважнијег јубилеја везаног за културу у 2013. години, а то је 1.700 година од доношења Миланског едикта. Морамо се потрудити да ова значајна места види што већи број људи из целог света", рекао је Петровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"