Одложена седница Скупштине општине Врбас

Представници свих партија које чине владајућу већину у Скупштини општине Врбас сагласили су се за данас заказана седница локалног парламента одложи за 21. март 2013. године. Као образложење за ову одлуку у владајућој коалицији наводе изостанак посебних одредби које треба да донесе Влада Србије, а тичу се најављене измене оснивачких аката јавних предузећа, о чему је СО Врбас требала данас да расправља.

"Чланом 65. став 1. Закона о јавним предузећима утврђена је обавеза оснивача јавних предузећа да ускладе оснивачка акта тих предузећа са одредбама овог Закона у року од два месеца од дана ступања на снагу овог Закона, односно до 25. фебруара 2013. године. Из овог разлога припремљени су предлози одлука о променама оснивачких аката јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас, ради поштовања законског рока и заказана је седница Скупштине општине Врбас за 25. фебруар 2013. године. Чланом 11. став 2. Закона о јавним предузећима утврђено је да Влада посебним актом утврђује мерила и критеријуме на основу којих се јавно предузеће разврстава у групу предузећа са једнодомним или дводомним управљањем.

Како Влада до дана утврђивања предлога одлука о промени оснивачких аката јавних предузећа није донела наведени посебни акт нису се стекли усклови за израду коначног валидног текста предлога одлука , односно да се на заказаној седници Скупштине општине Врбас разматрају и усвоје  предложене одлуке о промени оснивачких аката јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас", наводи се у саопштењу скупштинске већине које су потписали председник општине Врбас Милан Станимировић и председница Скупштине општине Врбас Марјана Мараш.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"