ГГ „Сви заједно“: Одлагање седнице због неслагања

Група грађана „Сви заједно“ критиковала је на конференцији за медије одлуку владајуће коалиције да одложи седницу СО Врбас на којој су требали да буду промењени оснивачки акти јавних предузећа. Образложење да се чекају посебне одредбе које треба да донесе Влада Србије за ову ГГ није прихватљиво и у њој сматрају да одлагање открива неспоразуме између највећих странака владајуће коалиције - ДС и СПС.

Као одборничка група која је покушала да амандмана поправи одлуке које су, по нашем мишљењу, биле лоше, очекивали смо да ће на седници бити отворена расправа по свим тим питањима и да ћемо успети да учинимо бољим. Међутим, очигледно да је дошло до размимоилажења у ставовима између ДС и СПС. Не знамо да ли је на помолу нова криза у владајућој коалицији, али је потребно да се отвори питање политичке и сваке друге одговорности оних који су криви због тога што је дошло до оваквих пропуста", рекао је Душко Ћутило из ГГ "Сви заједно".
Игор Шкундрић је истакао да је власт у општини Врбас пробила законски рок за усклађивање оснивачких аката јавних предузећа са законом. "Из тог разлога постоји реална опасност да буду обустављени трансфери из републичког буџета у општинску касу, што значи да је угрожено управљање општином Врбас и може доћи до економског колапса", рекао је Шкундрић и одбацио образложење да се чекају смернице Владе Србије како би се усагласиле све одлуке. "Чињеница због које је одложена седница СО је да је већина хтела да усвоји противзаконите одлуке о оснивању јавних предузећа. Ангажовањем у овим правним питањима тај покушај смо осујетили", рекао је Шкундрић и затражио оставке целокупног руководства општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"