Започела израда Плана интегритета

Општинска управа Врбас започела је процес доношења Плана интегритета, који представља антикорупцијску меру предвиђену Законом о Агенцији за борбу против корупције. План интегритета је документ који је резултат поступка самопроцене  изложености институције ризицима за настанак и развој корупције и других неправилности, у циљу одржања и унапређења интегритета институције.

"Сврха Плана интегритета је успоствљање мехaнизма који ће обезбедити ефикасно и ефективно финкционисање институције кроз јачање одговорности, поједностављење компликованих процедура, повећање транспарентности код доношења одлука, контролисање дискреционих овлашћења, јачање етике, елиминисање неефикасне праксе и неприменљиве регулативе, увођење ефикасног система надзора и контроле", наводи се у саопштењу које је јавности упутила Радна група задужена за израду и спровођење Плана интегритета.

Тело које треба да изради и спроводи План интегритета чине: Вељко Цицмил, кординатор, и Милан Вујичић, Бранка Димитријевић, Дејана Узелац, Драган Стојчић и Светозар Пешић, чланови. У изради Плана интегритета биће укључени сви запослени с обзиром да они најбоље познају функционисање радних процеса које обављају и на најбољи начин могу идентификовати и проценити ризике и предложити адекватне мере и активности за њихово спречавање и отклањање.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"