Одржана XXIII седница СО Врбас

Скупштина општине Врбас састала се јуче по 23. пут у овом сазиву и кроз скоро дванаесточасовни рад усвојила 16 тачака дневног реда. Дан у скупштинској сали обележиле су већ познате теме и расправе, најчешће о одговорности за укупно стање у друштву, а, као и обично, са говорницом су се најчешће налазили одборници опозиционе ГГ „Сви заједно“.

Пре утврђивања дневног реда трајала је дуготрајна расправа о многим темама. Опозициони одборници СНС и ГГ „Сви заједно“ тражили су да се на седници, између осталог, расправља и о резултатима рада локалних функционера, затим стању безбедности, здравства и пољопривреде у општини Врбас, начину избора спортисте општине Врбас за 2012. годину, али ови предлози нису добили подршку већине одборника. Без подршке је остало и неколико амандмана ГГ „Сви заједно“ на поједине одлуке.

Већином гласова владајуће коалиције ДС – СПС – ПУПС – ЈС – ЛДП – ЛСВ, Скупштина општине Врбас усвојила је нову одлуку о радном времену Дома здравља „Вељко Влаховић“, одлуке о промени оснивачких аката ЈП "Дирекција за изградњу", ЈКП "Стандард", ЈП за дистрибуцију гаса "Врбас гас", ЈП за превоз путника "Врбас" и ЈП за информисање "Врбас", затим предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за Врбас, предлог одлуке о неприступању изради стратешке процене утицаја на животну средину за измене и допуне Плана генералне регулације за Врбас, као и предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2012. годину. Такође, СО Врбас је усвојила предлог одлуке о изменама одлуке о Општинском већу, предлог одлуке о задуживању општине Врбас за финансирање капиталних инвестиционих рахода, предлог решења о давању сагласности на одлуку о изменама и допунама статута Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду, као и предлог решења о утврђивању назива трга у Врбасу. Према овој одлуци простор на углу улица Маршала Тита и Бачке, на ком се налази споменик погинулим руским броцима, од сада се зове Трг Црвене армије.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе за члана Школског одбора као представник родитеља у Основној школи „Светозар Милетић“, уместо Слађане Љубичић, именован је Предраг Аларгић, док је у ОШ „Петар Петровић Његош“ за члана Школског одбора као представник запослених, уместо Биљане Перин, именована Зорка Капша. За новог члана Савета за друштвене делатности именован је Драго Радовић уместо Данице Парошки, затим за члана Савета за буџет, финансије и привреду, уместо Милице Краљевић, именована је Јелена Миљуш, док је за члана Управног одбора Фонда за располагање средствима солидарности општине Врбас, уместо Душана Цимеше, именован Предраг Вукославовић. За директора Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду именован је Владимир Даковић који је до сада био вршилац дужности. За вршиоца дужности директора Туристичке организације општине Врбас именован је Милутин Мркша. За председника Привременог управног одбора Туристичке организације именована је Бранка Димитријевић, а чланови овог тела су Славиша Игњатовић, Милош Тодоровић, Гојко Грујин и Томислав Зиројевић. За председника Привременог надзорног одбора Туристичке организације именован је Дејан Спировски, док су чланови Милорад Головић и Милорад Благојевић. Такође, разрешени су дужности чланови надзорних одбора свих јавних предузећа општине Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"