Истраживање у општини Врбас

У наредне две недеље Републички завод за статистику ће у оквиру међународног пројекта о миграцијама "SEEMIG" спровести пилот истраживање на узорку од 10.000 домаћинстава. Нека од тих домаћинстава налазе се и на територији општине Врбас.

„SEEMIG“ је стратешки пројекат финансиран у оквиру Програма Европске уније, а који се односи на управљање миграцијама и последице миграција у Југоисточној Европи. Носилац пројекта је Статистички Завод Мађарске, а у Републици Србији партнери на пројекту су: Републички завод за статистику, Институт друштвених наука и општина Кањижа. Циљ „SEEMIG“-а је боље разумевање дугорочних миграционих и демографских процеса и промена у оквиру људских ресурса у Југоисточној Европи, као и њиховог утицаја на тржишта радне снаге, националне и регионалне економије.

Део пројекта односи се на прикупљање информација о мигрантима на основу Пилот истраживање “Миграције“ који ће Републички завод за статистику спровести у оквиру своје редовне Анкете о радној снази, у периоду од 25. марта до 7. априла 2013. године, на узорку од 10.309 домаћинстава. Сврха истраживања ''Миграције'' је да се процени број људи који су отишли у иностранство као и да се виде разлози њиховог одласка. Неки од подциљева овог истраживања су да се смањи број људи који одлазе у иностранство стварањем бољег економског окружења у земљи, као и повратак емиграната у земљу који  би са собом донели стечено знање и искуства која би моглa на најбољи начин да се искористе у Србији. Молимо наше суграђане, које ће посетити анкетари Републичког завода за статистику, да дају што прецизније податке у циљу успешне реализације пројекта.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"