Дочек за сребрне кошаркашице

Младе кошаркашице Гимназије „Жарко Зрењанин“, које су на Светском првенству средњих школа одржаном на Кипру освојиле вицешампионску титулу, допутовале су јутрос кући. За њих је у дворишту школе организован свечани дочек на коме су сребрне девојке свој успех поделиле са друговима из учионица и школских ходника, родитељима, родбином и многим Врбашанима. Међу окупљеним су се нашли и они који су их ипратили на Кипар, функционери локалне самоуправе, предвођени председником општине Миланом Станимировићем. Уз сребрну медаљу, гимназијалке су у Врбас донеле и једну појединачну награду; капитен Тијана Цукић је уврштена у најбољу петорку првенства.

Први су се пред окупљеним појавили професор физичке културе Здравко Бијелица и тренер екипе Дејан Мудреша, а за њима и све кошаркашице, предвођене капитеном Тијаном Цукић. Са медаљом око врата и букетом цвећа у рукама, кошаркашице су поздравиле окупљене Врбашане и захвалиле на дочеку.

„Бити други на свету на школском првенству је невероватан успех. На такмичењу су се нашле екипе из 24 државе, много веће од Србије, са много више средстава за улагања у спорт, а ми смо успели да их оставимо иза себе. Дочек је величанствен и хвала граду за све што је учинио за нас“, рекао је тренер Мудреша. Коментаришући финалну утакмицу са вршњакињама из Турске, Мудреша је истакао да се ради о екипи спортске гимназије коју чини 12 репрезентативки. „Мало ме је резочарало када смо открили да су Туркиње имале три играчице које нису имале право наступа, али морам признати да би нам било јако тешко победити и да оне нису играле. Истрошили смо се током турнира, јер је окосница нашег тима било шест девојака које играју кошарку. Понављам, успех је невероватан, у једном дану смо победили Хрватску и Мађарску, и било је потребно уложити велики напор да би се дошло до медаље. Поред спортског успеха, морам истаћи и феноменално дружење са играчицама из Хрватске, Словеније, Грчке и Кипра, подржавале су нас са трибина и наше девојке су стекле једно важно животно искуство“, рекао је Мудреша и изразио понос што је био део тима и пројекта.

Капитен тима Тијана Цукић је истакла да је екипа заслужено дошла до вицешампионске титуле, а да пораз у финалу није био до краја реалан и да су девојке могле више и у том мечу. „Биле смо уморне, мало и под тремом и нисмо одиграле како умемо. И сребрна медаља је за нас веома вредна и желим да захвалим екипи на уложеном труду и показаном знању. Ни ја не бих ушла у најбољу петорку да није било тима. Имале смо одличну атмосферу и били смо прави тим. Сваком бих пожелелеа да доживи овако нешто и зато је важно бавити се спортом. Фантастичан је и осаћај када вас неко прогласи за најбољу 'двојку' света“, рекла је Цукић.

Задовољство због оствареног резултата исказао је и Милан Станимировић, председник општине Врбас. „Поносни смо на успех гимназијалки. Ово није успех само за школу и нашу општину, већ и за целу Србију. Ово је прва женска кошаркашка екипа која је на Светском првенство освојила медаљу и свим девојкама, професорима и тренерима честитам на успеху. Поставили су себи високо лествицу за будуће успехе, али не сумњам да ће нас поново обрадовати“, рекао је Станимировић и обећао даљу подршку младим спортистима. Понос и задовољство што се налази на челу установе која постиже овако вредне резултате исказао је и Светозар Вујачић, директор Гимназије „Жарко Зрењанин“. „Ово је фантастичан успех за који девојке заслужују наше поштовање. Уз захвалност девојкама, професору и тренеру, хвала и локалној самоуправи која је помогла да екипа оде на Кипар“, рекао је Вујачић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"