ДС: Декларација у складу са Уставом

Мирослав Васин, председник ПО Демократске странке, оценио је синоћ у Врбасу да Декларација о заштити уставних и законских права Војводине "има за циљ поштовање Устава Србије". Васин је ово изјавио на скупу који је организован у жељи да се јавности приближи и појасни текст Декларације и тако одбаце сумње и оптужбе да се ради о сецесионистичком документу.

"Овај велики скуп чланова ДС је најбољи одговор на начин на који се позивају људи на митинг у Новом Саду. Скуп у Новом Саду има за циљ рушење Владе Војводине. С друге стране, Декларација је потврда поштовања Устава Србије и одбацујемо оптужбе да било ко из Владе и ДС жели да одвоји Војводину од Србије. То је за нас највећа увреда коју нам неко може изнети. ДС има нове принципе и креће у одлучну борбу против опонената који шире мржњу према нама и који Србији нису донели ништа добро. Остајемо верни војвођанским традицијама и вредностима као врхунском идеалу Демократске странке, јер сматрамао да од мултиетичности, мултикултуралности, лепоте различитости, толеранције нема већих вредности", рекао је Васин.
Миодраг Јововић, члан сталног састава ГО ДС, истакао је да ова странка управо брани Устав, законе Србије и право Војводине на уставна и законска овлашћења и ограничења. "Не желимо ништа ни мање ни више него оно што је Уставом и законом одобрено, као и Статутом Војводине, који је иначе одобрила  Скупштина Србије. У прошлом сазиву за тај Статут су гласали и Душан Бајатовић и сви они људи из СПС и ПУПС који су тада са нама били у власти. Такође, желимо да се проблеми решавају у институцијама, а не на улици. Ако неко жели да оспорава Деклерацију која је тренутно у нацрту, то треба да ради кроз институције, као што су покрајински и републички парламент или Уставни суд. Не желимо да се страх који осећа Влада Србије због ћорсокака у преговорима око Косова, прикрива дизањем буна по Војводини, јер Војводина нема намеру нигде да одлази", рекао је Јововић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"