Министарка Марић у Гимназији

Министарка омладине и спорта Алиса Марић присуствовала је данас јавном часу у Гимназији „Жарко Зрењанин“. Она је искористила прилику да женској кошаркашкој екипи ове средње школе, која је на недавно одржаном Светском првенству на Кипру освијила сребрну медаљу, честита на фантастичном успеху и пожели још добрих резултата. Заједно са министарком јавном часу си присуствовали и Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, и Елеонора Вилд, председница Савеза за школски спорт Београда.

Обраћајући се ученицама министарка Марић је посебно апострофирала значај школског спорта, посебно због вредног резултата који су кошаркашице оствариле на Кипру. „Пред полазак девојака на Првенство пожелела сам им да стекну нове пријатеље, нова искуства и да достојно репрезентују своју земљу. Ипак, оне су учиниле много више, попеле се на победничко постоље и на најбољи могући начин су представљале Србију. Сигурна сам да ове девојке очекује још много успеха“, рекла је Марић.

Јавни час у Гимназији „Жарко Зрењанин“ одржан је у оквиру акције „Фер плеј је победа“, коју спроводи Министарство за омладину и спорт. Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић био је са гимназијалкама на турниру на Кипру и, како је рекао, са Првенства света средњих школа донео је снажан утисак о колективном духу, борбености и срчаности екипе из Врбаса. „Савез за школски спорт организује низ такмичења и циљ нам је да што више деце укључимо у наш систем, а резултат нам није приоритет. Међутим, када се оствари, он је веза између масовног школског спорта и репрезентативног спорта“, напоменуо је Танасковић.

Директор Гимназије „Жарко Зрењанин“ Светозар Вујачић још једном је изразио задовољство што се налази на челу установе чији ђаци остварују значајне резултате, и захвалио гостима из Београда што су пронашли времена да лично честитају сребрним кошаркашицама. Иначе, женску кошаркашку екипу Гимназије „Жарко Зрењанин“ чине Анета Кривокапић, Дариа Марковић, Анка Мирковић, Марија Миљевић, Јована Јововић, Сара Ђуровић, Тијана Цукић, Марина Којчиновић, Наташа Вучинић, Николина Стошић, Жељка Петковић, Ивана Јовановић, на челу са тренером Дејаном Мудрешом и професором Здравком Бјелицом.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"