„Инабачка“ шири погоне у Савином Селу

Представници општине Врбас, Дирекције за имовину Републике Србије и предузећа „Инобачка“ из Савиног Села, потписали су уговор о куповини хале за потребе овог грађевинског предузећа. Хала која је до сада била у закупу прешла је власништво „Инобачке“, а власник овог предузећа Жарко Бабић обелоданио је планове за проширење производње. Испред локалне самоуправе уговор је потписао председник општине Врбас Милан Станимировић, а у име Дирекције за имовину Гордана Јововић. Уговор је потписан уз сагласност Министарства финасија.

„У Савином Селу постоји хала за производњу која је изграђена 1995. године, али је годинама стајала празна. Сада имамо озбиљног инвеститора који намерава да ту покрене производњу и да запосли одређени број радника. Може се рећи да се ради о ’brownfield’ инвестицији, али како инвестор има намеру да шири производњу, верујем да ће бити и ’greenfeild’ улагања, на добробит свих грађана", рекао је након потписивања уговора Станимировић и додао да се ради о првој великој, реалној инвестицији у општини Врбас после више година.

Жарко Бабић, власник предузећа „Инобачка“, које је уз халу купило и четири ара  земљишта око хале, подсетио је да је Савино Село некада било веома добро развијено, али и да је тренутно у веома тешкој ситуацији. „Као рођени Савиноселац сам одлучио да покренем развој села и то преко реалне инвестиције. Погон се налази поред канала Дунав-Тиса-Дунав који повезује Северно море и Балтик. Имамо намеру да изградимо модерно пристаниште са комплетном инфраструктуром и индустријском зоном која ће се наслањати на пристаниште. Очекујемо да ће то бити  развојна тачка за целу општину, али и регион“, напоменуо је Бабић и истакао да ово предузеће планира у наредних четири до шест година да запосли близу 1.000 људи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"