ГГ „Сви заједно“: Проблеми у предузећима

Представници ГГ „Сви заједно“ одржали су конференцију за новинаре на којој је било речи о стању у јавним предузећима општине Врбас. Према речима Игора Шкундрића, јавна предузећа бележе губитке у пословању које би требало покрити, како би ова предузећа наставила нормално да раде.

"Један од наших предлога би био да се наредни ребаланс буџета општине Врбас већим делом односи на покриће губитака јавних предузећа. Стање у општини Врбас је јако лоше, јавна предузећа готово да не могу да послују, јер су кредитно презадужена и само је питање времена када ће неко од њих да финансијски падне и за собом повуче остала јавна предузећа, имајући у виду да су једни другима жиранти", рекао је Шкундрић. Он је истакао да посебно забрињава однос локалне самоуправе према јавним предузећима с обзиром на то да је њихов оснивач. "Општина Врбас не измирује ни своје обавезе према предузећима, а поједним дугује и по 30 милиона динара. У њима касне плате, не исплаћују се доприноси и дугују се велике суме новца добављачима. Општинско руководство нема стратегију како да реши овај проблем. Општина и јавна предузећа су се у последњих четири године задужили укупно 400 милиона динараа, а ми не знамо тачно где су те паре отишле", напоменуо је Шкундрић.

Према његовим речима, одређена средства из кредита намењена су за реконструкцију просторија Музејске збирке Културног центра што, како је нагласио, није лоше, али да тренутно није прави моменат да се на тај начин троше ова средства.

"Уместо да се позабави пословањем јавних предузећа локална самоуправа  диже кредит који даје на бесмислене ствари. Уколико проблем губитака у јавним предузећима ускоро не буде решен, сигурно је да ће она пропасти. Такође, изражавамо сумњу и да се она на тај начин спремају за приватизацију", рекао је Шкундрић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"