Обележен Дан победе над фашизмом

Пригодним програмом на споменику палим борцима у центру Врбаса обележен је 09. мај - Дан победе над фашизмом. Венце на су положиле делегације општине Врбас, ОО Савеза удружења бораца народноослободилачког рата, ОО Демократске странке, ОО Социјалистичке партије Србије, ОО Партије уједињених пензионера Србије, као и Удружења српско – руског пријатељства „Род“.

"Данас се клањамо сенима оних који су погинули у борби против фашизма. Они су уложили свој живот да бисмо ми данас живели слободно и зато ово никада не сме да се заборави. Данашњи дан се слави и као Дан Европе, као жеља и могућност да се ова 'људска кланица' никада не понови. Ипак, сведоци смо да често не учимо од историје и да тако прође неко време и да почну неки људи да се понашају исто. И у будућности треба да славимо Дан победе над фашизмом, али и Дан Европе као дан када пружамо једни другима руку, не заборављамо оно што се догодило, али свесни да морамо сарађивати како се зло никада више не би поновило. Клањајући се сенима оних који су погинули, свима вам честитам Дан победе над нацизмом и фашизмом, са жељом да идеје које су стрељале 100 за једнога и изводиле ђаке из школских учионица, као и зло које је стрпало људе у гасне коморе, увек препознамо и да нам у томе помогну људи који још увек постоје и који су били сведоци таквог зла", рекао је Милан Станимировић, председник општине Врбас.
О славним тренуцима борбе против фашизма говорио је председник ОО СУБНОР-а Милован Перуновић, а у културно – уметничком делу програма учествовали су хор Основне школе „Петар Петровић Његош“, КПД „Карпати“, као и ученици Основне школе „20. октобар“. Дан победе над фашизмом обележен је полагањем венаца и на споменик палим борцима на градском гробљу, као и на споменик жртвама ратова од 1991. до 1999. године.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"