"ЕМИЦ" против сајбер насиља

У Скупштине Војводине данас је потписано 68 уговора за реализацију Акционог плана политике за младе у Војводини за 2013.годину. Међу потписницима уговора налази се и организација Едукативно, маркетиншко информативни центар - "ЕМИЦ" из Врбаса, која је за пројекат у оквиру безбедности младих "Елекстронско насиље - сајбер насиље" добила 200.000 динара.

Представнике установа, институција, организација, удружења и локалних самоуправа, чији пројекти су прошли на конкурсу, поздравила је покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Чобану, која је изразила уверење да ће корисници средства својим пројектима на прави начин допринети унапређењу омладинске политике у Војводини.

„У веома кратком пристигло је преко 250 пројеката од којих је конкурсна комисија одабрала 68. Од свих девет области, најслабије је била заступљена област социјалне политике и безбедности. Међутим, за две до три недеље биће објављен нови конкурс који ће се односити на превенцију насиља и дискриминације младих. Теме ће се, пре свега, односити на превенцију дискриминације маргинализованих група, ЛГБТ популације, социјално угроженог становништа и спречавање вршњачког и електронског насиља, које је на жалост у нашем друштву узело маха. Позивам вас да опрезно пратите активности секретаријата, јер без вас не би могла да се реализује политика коју спроводи Покрајински секретаријат за спорт и омладину", поручила је представницима организација младих Мариника Чобану.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"