Радионице за ученике о полену

Еколошки покрет Врбаса организовао је две радионице на тему мониторинга аерополена са матурантима Средње стручне школе "4. јули" и полазницима еко-школице у Основној школи "Петар Петровић Његош". Радионице су организоване уз подршку руководства ових школа, локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине.

"Наша организација већ седму сезону организује мониторинг аерополена са Хирстовим мерним уређајем на крову зграде СО Врбас, а у партнерству са Природно-математичким факултетом из Новог Сада - лабораторијом за палинологију. Финансијску подршку добијамо од локалне управе и суседне Општине Србобран. Разговор са децом био је на тему активности мониторинга полена, здравственим, економским и социолошким аспектима проблема. Говорили смо и о неуспеху наше државе у третирању проблема амброзије, што потврђује све већи број оболелих од летњих поленских алергија. У Војоводини их је већ преко пола милиона, а у просеку месечно за куративу у периодима сензибилизације троше по педесет евра, што је преко 25 милиона евра само за тренутно ублажавање тегоба", саопштио је након радионица Ратко Ђурђевац, председник Еколошког покрета Врбаса.

Предавање на радионицама Ђурђевац је искористио да подсети да се наредних недеља мора извршити прво кошење амброзије, која је тренутно у нижој фази вегетације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"