Студенти и професори из Туле у Врбасу

Удружење српско-руског пријатељства „Род“ из Врбаса угостило је данас у Врбасу студенте и професоре Педагошког државног универзитета у Тули у Руској Федерацији. Госте, међу којима је била и Маријана Младеновић, председница Друштва сународника и пријатеља Русије „Русија“, примила је председница Скупштине општине Марјана Мараш.

"Осећамо словенску блискост са руским народом и увек нам је драго када смо у прилици да угостимо пријатеље из Руске Федерације", рекла је Мараш, која је посетице упознала са главним карактеристикима општине Врбас. Радољуб Ускововић, председник Удружења „Род“, истакао је да је ова посета узвратног карактера, јер су представници Гимназије „Жарко Зрењанин“ и Удружења „Род“ прошле године посетили Универзитет у Тули. "Ово је тек почетак нашег дружења и очекујем да ћемо у будућности имати чешће контакте и сусрете", истакао је Ускоковић.

Према речима Маријане Младеновић, сарадња са руским универзитетом, која је почела пре три године, заснована је на међународним омладинским образовним семинарима. Овога пута, семинар је посвећен Дану свесловенске писмености – Дану светих Ћирила и Методија. Након пријема у општини, гости из Туле посетили су Народну библиотеку „Данило Киш“, где су присуствовале свечаном отварању одељка библиотека са литературом на руском језику. Такође, они су посетили и Гимназију "Жарко Зрењанин".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"