Немања Драгаш победник 45. ФПМ

Млади песник из Београда Немања Драгаш победник је 45. јубиларног Фестивала поезије младих у Врбасу. Поред тога што је проглашен за лауреата, Немања је понео и наградау „Станко Симићевић“ која се традиционално додељује најмлађем финалиста фестивала.

Млади студент Факултета драмских уметности у Београду није крио одушевљење и задовољство што је добитник две награде престижне песничке манифестације. "Награда је, свакако, потврда нечијег стваралаштва, јер кад неко препозна ваш квалитет онда сте мотивисани да стварате много више и много боље. Поезија је моја велика љубав и представља мој начин живота", истакао је Драгаш. Као награду, Немања је од Фестивала поезије младих добио штампање књиге песама.

Жири на челу са Пером Зубцем и члановима Душаном Стојковићем и Браниславом Зубовићем, одлучио је да друга награда припадне Александри Стојковић из Ниша, док је трећу награду понела млада поетеса из Младеновца, Олга Трубарац. "Једногласно смо издвојилио три млада песника. Мека и густа нарација Олге Трубарац просто плени лепотом песничког исказа. Песме Александре Стојковић као да су писане из другог гласа и настајале из другог лика, лика дечака који у својим писмима бележи невини девојачки дневник о зревању. Немања Драгаш је врло млади и потпуно самосвојни песник који ће у времену које му предстоји сигурно бити једно драгоцено име наше поезије“, образложио је одлуку жирија Перо Зубац.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"