ОО ДСС против генетски модификованих организама

Општински одбор Демократске странке Србије упутио је представницима општинске власти Декларацију о забрани коришћења, узгоја и продаје генетски модификованих организама (ГМО).

"Очекујемо да се на дневни ред наредне седнице уврсти тачка посвећена Декларацији и да је одборници усвоје. Тиме желимо да скренемо пажњу јавности на опасност која се последњих година надвија над пољопривредном производњом", рекао је Александар Бабић, члан Главног одбора ДСС-а.

Бабић је подсетио да су недавно широм света организоване демонстрације против америчке компаније „Монсанто“, која је осим по водећим светским робним маркама семена кукуруза, сунцокрета, соје, репице, поврћа и средстава за заштиту биља, позната и по производњи и извозу семена генетски модификованих биљака. Он је напоменуо да “МК Група”, у чијем је власништву и “Carnex", има пословну сарадњу са “Монсантом”. "Из 'МК Групе' је саопштено да ова компанија има уговор са компанијом 'Монсанто' који се односи на дистрибуцију семена хибрида кукуруза за меркантилну производњу, односно за ону врсту семена кукуруза какву годинама производе и продају и домаћи институти. Ипак, морамо бити обазриви и не дозволити да нам једног дана из 'Монсанта' не стигну и генетски модификована семена", рекао је Бабић и истакао да је потребно ову могућу опасност свести на минимум редовним контролисањем узгоја пољопривредних култура. Чланови ДСС-а позвали су и друге организације да им се придруже и помогну у указивању на могућу опасност од употребе ГМО.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"