"Carnex" добио два сертификата

Добијањем сертификата система заштите животне средине ИСО 14001:2004 и безбедности и здравља на раду ОХСАС 18001:2007, компанија "Carnex", која послује у оквиру "МК Групе", потврдила је своју еколошку оријентацију, саопштено је данас врбаске месне индустрије.

Примена тог значајног еколошког стандарда уједно представља још један корак ка добијању највеће еколошке дозволе - Интегрисанe дозволe за спречавање и контролу загађивања животне средине (ИППЦ), наводе из 'Carnexa'. "Интегрисана ИППЦ дозвола, гарант је да се производња у 'Carnexu' одвија по највишим еколошким стандардима. Истовремено, ово је и сигурност локалној заједници да компанија води рачуна о животној средини, односно да су све емисије сведене на прихватљив минимум", рекао је директор, Владимир Новаковић.

Компанија је током 2012. године инвестирала 2,5 милиона евра у постројење за пречишћавање отпадних вода у Врбасу, а почетком 2013. је, у сарадњи са произвођачима, дистрибутерима пестицида, као и оператерима за управљање отпадом, успешно рециклирала више од шест тона пластичне амбалаже од пестицида. У 'Carnexu' најављују да ће наставити истим интензитетом и у будућности да улажу у заштиту животне средине, јер су "здравље и сигуран живот запослених, њихових породица и заједнице у којој послује најважнији чинилац успешног развоја".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"