Инжењери и техничари ускоро на окупу

Врбас ће у наредној недељи по први пут добити Друштво инжењера и техничара. Оснивачка скупштина новог удружења организује се у уторак, 11. јуна у 12.00 часова, у сали Скупштине општине Врбас. Према предложеном статуту, Друштво инжењера и техничара Врбаса је добровољна, невладина, недобитна, стручно-научна организација инжењера и техничара, заснована на слободи удруживања и отворена за сарадњу са другим научно-стручним, привредним и осталим организацијама и институцијама, на бази међусобног уважавања, узајамног поштовања и самосталности у раду, организована ради остваривања и унапређења заједничких и општих интереса и циљева.

Као циљеви ДИТВ наведени су "окупљање и организовање инжењера и техничара општине Врбас ради остваривања њихових интереса, увећања стручног знања, обезбеђења одговарајућег статуса у заједници, на бази њиховог стручног доприноса у привредном, економском, научно-технолошком и укупном развоју општине Врбас, затим пружање помоћи инжењерима и техничарима у научном и стручном усавршавању и организовању одговарајућих облика перманентног образовања, праћење савременог развоја технике и технологије и указивање на токове збивања и промене у овој области и давање мишљења о оптималности техничких и технолошких решења при привредним, инвестиционим и другим подухватима".

Такође, ДИТВ ће се залагати за "неговање и развијање етике инжењерско-техничарског позива, људских права и слобода, подстицање, организовање научно-стручних скупова, издавање научних и стручних радова  и других публикација од интереса за инжењерско-техничарску организацију и техничку интелигенцију", као и "разматрање и давање стручних мишљења о плановима, програмима, анализама и другим актима важним за развој технике, технологије и производње на територији општине Врбас, подстицање и помагање оних активности и иницијатива које су усмерене на очување животне средине и уређење простора, уштеду и рационализацију потрошње свих врста енергије, као и подстицање коришћења обновљивих извора енергије". Друштво инжењера и техничара Врбаса свој рад обављаће под окриљем Савеза инжењера и техничара Србије.

Организациони одбор позива све дипломиране инжењере, инжењере и техничаре грађевинарства, машинства, електротехнике и архитектуре, да присуствују оснивачкој скупштини и постану редовни чланови Друштва инжењера и техничара Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"