Одржана оснивачка скупштина ДИТВ

Društvo inženjera i tehničara vrbasaУ уторак 11.06.2013. године, у сали скупштине Општине Врбас, одржана је оснивачка скупштина Друштва инжењера и техничара Врбаса. Оснивањем друштва, Врбас се сврстао у малобројне градове у Србији, који имају једно овакво струковно удружење дипломираних инжењера, инжењера и техничара грађевинарства, електротехнике, машинства и архитектуре. Друштво је отворено и за пријем у чланство студената Факултета техничких наука и лица других струка која, као ванредни чланови, желе да активно сарађују на реализацији циљева и задатака ДИТВ.

За председника Друштва инжењера и техничара Врбаса једногласно је изабран Игор Миловић, дипл.инж.грађ., који је у свом уводном излагању истакао:
«У сваком друштву, па и у нашем, инжењери техничких наука, спадају у круг најобразованијих и најкреативнијих људи и они су темељ развоја сваке средине. Привилегија нашег позива је што својим радом стварамо конкретна дела и резултати нашег рада су видљиви и опипљиви. Тај крајњи производ нашег рада може бити добар, али и лош. Само перманентном едукацијом, праћењем савремених токова и развоја струке, али и придржавањем етике инжењерско-техничарског позива, можемо изградити себе као добре и часне инжењере и техничаре. Данас када је знање потцењено, а поштен и стручан рад нису на цени, струковно организовање у циљу едукације и увећања стручног знања, заштите струке, али и интереса наших чланова, добија још више на значају. Организовањем стручних предавања, семинара и презентацијом  најновијих технологија и производа из домена техничке струке, као и праћењем свих измена законске регулативе, у нашем граду, инжењери и техничари Врбаса више неће морати путовати у Нови Сад и Београд да би се додатно едуковали. Проширивањем свог знања, разменом стручних искустава, али и стицањем нових пословних контаката, допринећемо не само свом стручном усавршавању, већ и развоју фирми за које радимо и средине у којој живимо. Зато позивам и локалну власт, али и сва предузећа из врбаса да помогну рад нашег друштва, јер тиме помажу себи и сопственом развоју“.

Оснивачка скупштина је усвојила Оснивачки акт и Статут Друштва инжењера и техничара Врбаса, који су усаглашени са статутом и актима Савеза инжењера и техничара Србије, чији ће ДИТВ бити члан.

Органи удружења, поред скупштине ДИТВ кога чине сви чланови је Извршни  одбор кога чине председник и потпредседник ДИТВ и још десет чланова, Надзорни одбор кога чине три члана и Суд части кога чине три члана.

За чланове Извршног одбора изабрани су:

  1. Миловић Игор, дипл.инж.грађ. – председник ДИТВ
  2. Жељко Зечевић, дипл.инж.елек. – потпредседник ДИТВ
  3. Сања Кораћ, дипл.инж.грађ. – руководилац секције инж. грађевинарства
  4. Дарко Међедовић, дипл.инж.елек. – руков. секције инж. електротехнике
  5. Никола Вујовић, дипл.инж.маш. - руков. секције инж. машинства
  6. Драгана Костић, дипл.инж.арх. - руков. секције инж. архитектуре
  7. Велибор Вуковић, машински техничар – руков. секције техничара
  8. Тамара Јакшић, дипл.инж.грађ.
  9. Светлана Јанковић, дипл.инж.арх.
  10. Славко Недић, дипл.инж.маш.
  11. Предраг Божић, дипл.инж.елек.
  12. Веско Вучетић, дипл.инж.маш.

За чланове Надзорног одбора изабрани су:

  1. Мирјана Петковић, дипл.инж.елек.
  2. Дијана Мајер, дипл.инж.грађ.
  3. Светлана Докнић, грађ.техничар

За чланове Суда части изабрани су:

  1. Ђуро Башић, дипл.инж.елек.
  2. Драгиша Ћосовић, дипл.инж.елек.
  3. Андреј Хирјоватиј, дипл.инж.арх.

Питања везана за друштво, као и захтев за пријем у чланство могу се послати на е-адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"