Млади пливачи за оболелу децу

Посвећен рад организатора, популарни промотери и добар одзив пливача и гледалаца били су сигуран рецепт за успех хуманитарног пливачког митинга на базенима Центра за физичку културу. На реализацији овог подухвата окупили су се Пливачки клуб Врбас, Удружење грађана "Мултиарт" из Врбаса и Удружење за борбу против ретких болести "Живот" из Новог Сада, а пун допринос успеху пливачког митинга дали су бројни промотери: кошаркаши Новица Величковић и Дарко Миличић, као и глумачка екипа популарне серије "Државни посао".

"Сва прикупљена средства уплаћена су на наменски рачун за лечење деце оболеле од Батенове болести. Кроз улазнице за базен, стартнине за пливаче који су се такмичили и добровољне прилоге прикупљено је нешто више од 300.000 динара. Ово је био хуманитарни спектакл и веома смо задовољни учињеним. Након пливачког митинга дружење је настављено у кафеу 'Мансарда', наступом бенда 'Ничим изазван', а део оствареног прихода такође је усмерен у лечење деце. Захваљујемо се свим учесницима, промотерима и такмичарима, као и општини Врбас, Центру за физичку културу 'Драго Јововић' и волонтерима Црвеног крста, који су нам пружили несебичну подршку у организацији акције", саопштено је из Удружења грађана "Мултиарт".

Један од учесника хуманитарне акције у Врбасу Дарко Миличић, НБА кошаркаш, истакао је да се радо одазива на позиве да помогне. "Ја сада имам децу и много сам осетљив на њих. Када видим неку тужну причу покушам да помогнем колико могу. Нажалост, не могу све сам. Много је такве деце. Било би супер да нас је више. Било би лакше. Тешко је ослонити се на једног човека, али никада и никоме нећу окренути леђа. Помоћи ћу колико могу", поручио је Дарко.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"