Стипендисти Фонда за младе у посети "Carnexu"

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин изјавио је данас пиликом посете АД "Carnex" да су стипендисти Фонда за младе таленте будућа елита Србије и да држава мора да обезбеди услове да они несметано реализују свој пословни таленат, пренео је РТВ.

Боровчанин је посетио компанију "Carnex" заједно са најбољим стипендистима за младе таленте, њих 30, који су се упознали са производним капацитетима врбаске индустрије меса. "Carnex" је подржао пројекат Центра за каријерно вођење и саветовање младих талената под називом "Радионице за професионални развој", тако што је организовао радионице које имају за циљ да стипендистима Фонда пруже практично знање и вештине за развој каријере. "У Србији има око 300.000 незапослених младих људи и то не треба посматрати као проблем већ као најреалнији потенцијал за развој. Студенти који су стипендисти Фонда са просеком оцена већим од 9,5 су способни да својим деловањем у неким компанијама помогну развоју и омогуће отварање нових радних места", рекао је Боровчанин.

Заменик председника "МК групе" и генерални директор "Carnex" Јарослав Ступавски је истакао да "МК група" радо даје шансу младим кадровима, јер је будућност Србије управо на младим талентованим људима. "Пословни сектор мора бити свестан да образовани, млади и талентовани кадрови представљају најважнији ресурс у свакој успешној компанији, а без квалитетних кадрова ниједан систем не може да функционише успешно", рекао је Ступавски. Он је изразио наду да ће неколико студената који су посетили "Carnex" показати жељу да своју пословну каријеру започну у овој компанији. Након обиласка погона одржане су и радионице за студенте са темама "Вештина управљања временом" и "Пословна коресподенција".

Извор: РТВ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"