Задовољавајућа безбедност у општини Врбас

Одбор за безбедност општине Врбас одржао је нови састанак и констатовао да је за првих шест месеци 2013. године стање безбедности у Врбасу и свим местима општине на задовољавајућем нивоу, саопштено је након седнице. Ово не значи да не треба предузети додатне радње како би се безбедност грађана и даље унапређивала, због чега је Одбор за безбедност донео низ закључака и најавио њихову реализацију.

„С обзиром да је у току жетва разних пољопривредних култура, договорили смо додатно ангажовање полиције, пољочуварских и других служби како би на време спречили пољске крађе. Додатно ангажовање на решавању овог проблема наложено је председницима савета и секретарима месних заједница, који имају задатак да сарађују са полицијом, а идеја је да додатне снаге ангажујемо кроз јавне радове. Такође, договорили смо инсталирање видео надзора на многим тачкама у општини Врбас, најкасније у року од три месеца. Као трећи закључак договорили смо равномерно распоређивање полицијских службеника у Врбасу и свим селима након попуњавања њихових редова, што се очекује одмах након завршетка обуке полазника полицијског курса, који управо траје“, рекао је Милан Станимировић, председник општине Врбас.

Појашњавајући план постављања видео надзора, он је истакао да је поступак јавне набавке у току и тражи се квалитетна опрема која задовољава наложене стандарде. „Није нам идеја да ми у локалној самоуправи нешто надгледамо, већ да центар из којег се врши надзор буде у Полицијској станици. Камере ће бити постављене у центру града, на појединим местима на којима се окупља доста грађана, на улазима у град и села, а све у циљу одвраћања потенцијалних преступника од прекршајних и кривичних дела. Није нам идеја да камере користимо за кажњавање обичних саобраћајних прекршаја, али за оне прекршаје који знатно угрожавају безбедност у саобраћају, попут проласка кроз црвено светло или преласка пружних прелаза у тренутку када су рампе спуштене, видео материјал ће бити коришћен за изрицање санкција. У почетку систем ће чинити 17 или 18 камера, али ће у будућности бити надограђиван. Циљ је да заштитимо грађане који се понашају у складу са добрим васпитањем и законима ове државе. Локална самоуправа ће финансирати постављање овог система“, рекао је Станиморовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"