У жетви ангажовано 870 машина

У атарима општине Врбас у жетви је ангажовано 870 машина и превозних средстава. Општински штаб за заштиту стрних усева од пожара, који је конституисан почетком јуна, саопштио је да на свим машинама стоји налепница "Жетва 2013", што потврђује да су прошле технички преглед од стране добровољних ватрогасних друштава.

"Ако изузмемо механизацију АД 'Carnex' и ПП „Сава Ковачевић“, у жетвене радове је укључено 870 машина. Све оне имају налепницу са ознаком 'Жетва 2013', јер су прошле технички преглед. Поред прегледа машина посебно је контролисана светлосна сигнализација, јер се протеклих година у неким општинама дешавало да дође до саобраћајних несрећа због неадекватно осветљених прикључних машина. Чак и машине које долазе из других општина имају бесплатан технички преглед", рекао је Горан Пејовић, члан Општинског већа задужен за пољопривреду и члан Општинског штаба за жетву.

Према његовим речима, жетвени радови протичу у најбољем реду, а Општински штаб за жетву апелује на пољопривреднике да не спаљују жетвене остатке, што је, иначе, и законом забрањено. "У неким местима имамо организовано сакупљање биљних остатака, који се користе у енергетске или неке друге сврхе, тако да је знатно смањен број паљевина", истакао је Пејовић. Иначе, Општински штаб чине представници локалне самоуправе, добровољних ватрогасних друштава, ватрогасне бригаде и великих привредних система. Сваке недеље се одржавају састанци, а чланови овог тела редовно обилазе жетвене радове, присуствују прегледу машина и складиштених простора.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"