Обележен 04. јул - Дан борца

Полагањем венаца на споменике, чланови Општинске организације СУБНОР-а, локалне самоуправе, ратних војних инвалида, политичких странака и многи грађани Врбаса обележили су данас 04. јул - Дан борца. Венци су положени на спомен костурницу на градском гробљу, на споменику Иси Секицком на Липарском путу, затим на споменику палим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године, споменику погинулим црвеноармејцима, на бисту Вељка Влаховића у Дому здравља и, на крају, на споменику палим борцима у центру града.

"У данашње време, када Дан борца више није званични државни празник, много је значајније славити овај празник јер су на делу многи покушаји ревизије историје. Ако би је дозволили, заборављајући на људе који су положили своје животе, на неки начин ругали би се њиховој светој жртви коју су поднели за слободу. Док се будемо поклањали сенима оних који су погинули у борби за слободу и за бољи живот, до тада ревизија историје неће проћи и њихове жртве неће бити узалудне", рекао је Станимировић. О славној борби у Другом светском рату говорио је потпредседник ОО СУБНОР-а Пеко Вуковић. У културно – уметничком делу програма наступили су чланови КПД „Карпати“ и Анита Огњановић из Драмско – рецитаторског студија Културног центра Врбас. Након програма у центру града, организована је пројекција филма Сутјеска у биоскопу „Југославија“.
Дан борца, који je називан и „празник устанка народа Југославије“, обележавао је годишњицу седнице Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Југославије, одржане 4. јула 1941. године у Београду, на којој је донета одлука о подизању оружаног устанка.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"