ЛДП представља Платформу за Војводину

Локални одбор Либерално демократске партије представио је јевности платформу за Војводину и документ који нуди одговоре на питања зашто је грађанима потребна аутономија Војводине. Менаџер ЛДП Вељко Цицмил је истакао да је тема Војовдине увек једнако важно питање.

"Од анти-уставне кампање до кампање 'Војвођански преокрет' трудили смо се да јасно истакнемо војвођанско питање у први план, што смо наставили да радимо и у последњих годину дана. Сада представљамо Платформу за Војводину у којој су понуђени конкретни политички одговори", рекао је Цицмил. Председник ПО ЛДП Душан Мијић је нагласио да се под сенком решавања косовског проблема отвара питање уставног положаја Војводине. "Војводина данас нема аутономију која јој је примерена, она није равноправан субјект у одлучивању и нема положај унутар Устава којим би могла да самостално уређује и организује живот својих грађана. Сматрамо да положај Војводине треба да буде дефинисан Уставом Војводине који треба да донесе Скупштина Војводине. То није питање сецесионизма већ питање наших појединачних права", рекао је Мијић.
У оквиру документа понуђено је 10 одговора зашто је грађанима потребна аутономија Војводине. "Војводина би добила више слободе, равноправности и наравно одговорности. Потпуно је лицемерно прозивати Скупштину Војводине да је одговорна за проблеме уколико она нема никакве надлежности. Чак и Статут који је донела Скупштина АПВ је морао ићи на верификацију у Скупштину Србије, а то је понижавајуће", рекао је Мијић и исказао спремност ЛДП-а да сарађује са цивилним сектором, НВО, као и са грађанима и политичким странкама које имају сличне ставове.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"