Санација тротоара и путева

У оквиру активности предвиђених Планом уређења Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“, ових дана је у току санацијa тротоара на територији општине Врбас. За ове сврхе је из буџета општине Врбас обезбеђено милион динара за сам град и милион динара за сва насељена места општине. Радови су завршени у II Месној заједници у Врбасу, у Куцури и Бачком Добром Пољу.

"Поред редовних активности на одржавању путне мреже, ових дана се припрема тендер за одржавање путне мреже која је, према Уредби Владе Србије, категоризована као мрежа која не припада мрежи државних путева, па, по аутоматизму, треба да је у надлежности локалне самоуправе. Првобитним републичким буџетом за ове сврхе је предвиђено око 25 милиона динара. У питању су деонице Врбас – Бачко Добро Поље - Змајево, Врбас - Фекетић и Врбас-Куцура - Савино Село", рекао је Александар Крунић, члан Општинског већа задужен за саобраћај.

Према његовим речима, иако путна мрежа није званично предата на одржавање општини Врбас, због лошег стања на појединим деоницама, као што је Врбас - Фекетић, као и улаз у Равно Село из правца Деспотова, по налогу општине Врбас је извршено интервентно санирање ударних рупа на тим локцијама. "Морали смо одмах интервенисати како би се до избора правног лица које ће их убудуће одржавати бар мало побољшала безбедности саобраћаја и умањиле штете које трпе возачи због неадекватног одржавања путева", додао је Крунић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"