И туризам развојна шанса Врбаса

Развој туризма, туристичка понуда и туристички потенцијали општине Врбас били су данас главне теме сусрета Гвоздена Перковића, в.д. директора Туристичке организације Војводине, и Милутина Мршке, директора Туристичке организације Врбаса, која би крајем месеца требала да почне да ради у пуном капацитету. Заједно са Љубомиром Секулићем, директором ЦФК "Драго Јововић", они су обишли недавно изграђене собе у спортском центру и уверили се да повећање смештајних капацитета значајно унапређују туристичку понуду Врбаса.

"Као рођеног Врбашанина радује ме изградња смештајних капацитета у Центру за физичку културу и она, свакако, унапређује туристичку понуду Врбаса и целе регије. Веома је битно да је квалитет радова добар,  јер сада у туризму ако нешто није добро одмах одбија госте. Такође, поздрављам оснивање Туристичке организације Врбаса, у шта смо на нивоу консултација били и укључени. Туризам је привредна грана која константно расте и Војводина има шансу да се у њој оствари и напредује, а Врбас треба да искористи свој потенцијал у том послу. Надам да ћемо и даље сарађивати, а позивам ТО Врбас да заједно учествујемо на сајмовима и у разним акцијама", рекао је Перковић.

Милутин Мркша, в.д. директора ТО Врбаса, захвалио се Перковићу на помоћи приликом оснивања туристичке организације, и најавио нове врсте сарадње. "Туристичка понуда Врбаса са овим новим објектом у Центру за физичку културу добија на значају, и на пољу квалитета и на пољу квантитета. Туристичка организација ће административно бити уоквирена до краја месеца, а већ сада крећу припреме за сајмове и маркентиншке наступе, како би туристима приближили Врбас", рекао је Мркша.

Директор ЦФК "Драго Јововић" Љубомир Секулић изразио је задовљство што је након 20 година прича о потреби изградње смештаја у оквиру спортског центра, коначно идеја реализована и примљени први гости. "Наш капацитет је 50 лежаја и већ сада се показало да је то одличан пројекат. Ми смо пребукирани, попуњени  са 130 одсто са помоћним лежајима, а капацитети су попуњени до 15. септембра", рекао је Секулић и најавио одржавање кошаркашког, куглашког, стонотенисерског и карате кампа током лета, као и припреме разних репрезетативних селекција.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"