ГГ ”Сви заједно” о закупу државне земље

Проблеми који могу настати због пропуштања крајњег рока  Скупштине општине  Врбас за усвајање Програма за заштиту, уређење и коришћење државног пољопривредног земљишта за 2013. годину, била је тема конференције за штампу ГГ “Сви заједно”.

„Имамо наговештаја да долази до злоупотреба због неажурности и неспособности општинског руководства и одређених републичких и покрајинских органа. Пре свега око заливних  система који су у власништву Карнекса и на основи којих ова компанија има право на одређен број хектара државног земљишта. Такође су велике спекулације око броја грла стоке који варира, све су то непознанице које подгревају сумњу пољопривредника да неко ради у интересу великих фирми“, рекао је Бранислав Петровић, председник ГГ „Сви заједно“, тражећи од руководства општине да објасни због чега СО Врбас до сада није усвојила Програм за заштиту, уређење и коришћење државног пољопрувредног земљишта за 2013. годину, иако је крајњи рок био 30. март.

Представници ГГ „Сви заједно“, на данашњој конференцији за новинаре упозорили су на то да би неусвајање овог Програма довело до тога да се сав приход од издавања у закуп државног пољопривредног земљишта слива у покрајински и државни буџет уместо у буџет локалне самоуправе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"