Помоћ избеглим лицима

Помоћ у виду грађевинског материјала обезбеђена је за 19 избегличких породица. Породице ће добити грађевински материјал у вредности од по 150.000 до 160.000 динара, који би требало да буде испоручен у наредних месец дана. У наредном периоду избегла и расељена лица која до сада нису добила овакву врсту помоћи могу је очекивати ускоро. Општина Врбас потписала још један уговор са Комесаријатом за избеглице о додели грађевинског материјала у вредности од близу четири милиона динара.

Према речима Радмиле Мусић, ускоро ће бити расписан јавни конкурс на који могу да конкуришу сва избегла лица која нису добила такву врсту помоћи у неком од ранијих конкурса, а помоћ ће се  кретати у распону од 150.000 до 440.000 хиљада динара. Поред овога, објављена је и прелиминарна листа седам породица које су оствариле право на откуп сеоских кућа. Рок за жалбу је 15 дана, то јест до 31. јула. Приговори се подносе Савету за миграције, а по решавању приговора, уколико их буде, биће објављена коначна листа.

Општина Врбас је у прерасподели средстава од Комесаријата за избеглице  добила средства за откуп још шест кућа, тако да се у наредном периоду може очекивати и тај јавни позив.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"