Припремљен Програм издавања државне земље

Општина Врбас припремила је Програм издавања државне земље у закуп и очекује се да на припремљени документ веома брзо неопходну сагласност да и Министарство пољопривреде. Након тога о Програму издавања државне земље у закуп разговараће одборници Скупштине општине Врбас, а према речима Миодрага Шошкића, начелника Општинске управе, седница локалног парламента требала би да буде одржана током овог месеца. Према Програму издавања државне земље у закуп, на предстојећој лицитацији заинтересованим пољопривредницима биће понуђено 3.660 хектара државних ораница.

"У изради документа највише се чекало због колизије између онога што смо ми нашли у обрачуну у вези са бројем условних грла код сточара и онога што је нашла Управа за земљу Министарства пољопривреде. Прихватли смо њихов обрачун и ставови су усаглашени. Постојала је разлика између 9.000 и сада скоро 11.000 грла, колико је пронађено по обрачуну Министарства пољопривреде, тако да смо то сада превели на расположиву постојећу површину, коју смо, иначе, определили за намене наделе за сточаре", рекао је Шошкић. Близу 2.000 хектара државне земље биће, по праву пречег закупа, распоређено на 25 сточара, и они ће, такође, имати право и да учествују на лицитацији. Након усаглашавања са ставовима Министарства пољопривреде, нешто већи број хектара државних ораница, иначе опредељених за сточаре, добили су АД „Карнекс“ и ПП „Сава Ковачевић“.

"У општини Врбас регистровано је око 1.600 пољопривредних газдинстава и став Општинског већа је да између 700 и 800 газдинстава, заинтересованих за лицитацију државне земље, има право на бар две трећине укупно расположивих државних ораница", истакао је Шошкић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"