Заштита од пожара у Геронтолошком центру

Министарство рада и социјалне политике Владе Србије издвојило је 2 милиона динара за изградњу противпожарних степеница и алармног система у Геронтолошком центру у Врбасу. Противпожарне степенице постављене су на бочном зиду зграде, док је алармним системом покривен цео објекат, саопштила је Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра. За потребе опремања ове установе за збрињавање старијих лица, Министарство рада и социјалне политике издвојило је у овом наврату и 550.000 динара за куповину два велика расхладна уређаја за кухињу центра.

„Алармни систем за дојаву пожара је најмодерније врсте и 83 сензора постављена су у 83 просторије зграде, у свим собама у којима бораве наши корисници, стационарима, ходницима, санитарним чворовима, од сутерена до поткровља. Сензори су повезани са две централе, једном у амбуланти у којој постоји дежурство медицинске сестре 24 часа дневно, а друга на портирници, тако да одмах можемо реаговати. Све ће бити аутоматски везано и са Ватрогасном станицом“, рекла је Мусић.

Говорећи о будућим плановима модернизације објекта, Мусић је истакла да је ГЦ конкурисао код Покрајинског секретаријата за социјалну политику и демографије за асфалтирање прилаза згради и за прикључивање на атмосферску канализацију, за шта је затражено 1,7 милиона динара.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"