СДПС за одговорну политику у служби грађана

Општински одбор Социјалдемократске партије Србије представио је данас јевности нове страначке канцеларије у улици Густава Крклеца. Свечаности у СДПС, уз многе чланове странке, присуствовали су Милорад Мијатовић, потпредседник СДПС, и Бранко Гогић, председник ИО СДПС. Ова партија је након годину дана функционисања без страначког простора, од како је напустила просторије у згради Музејске збирке, коначно пронашла нови простор и тако створила услове за рад у наступајућој кампањи за локалне изборе, речено је на конференцији за медије.

"Једини смо од свих странака изашли из простора Музејске збирке и тако отежали себи рад, али нисмо изгубили препознатљивост у ангажовању. Изашли смо у сусрет захтеву Музејске збирке да ослободимо простор у тој згради, а и данас смо одлучили да будемо на корист ове установе. Уместо да уложимо новац у опремање овог простора, одлучили смо да прикупљена средства чланова наше партије, укупно 30.000 динара, донирамо Музејској збирци за промоцију старих заната и одржавање радионица. Припремамо се за локалне изборе, осмишљавамо оригиналне идеје и већ за неколико дана крећемо да промовишемо СДПС и наше пројекте", рекла је Драгица Вукотић, председница ОО СДПС.

Милорад Мијатовић, потпредседник СДПС, истакао је задовољство због чињенице да је странка препознатљива у Врбасу кроз ангажовање њених чланова, посебно у локалном парламенту. "Партија је добила свој дом и то значи да планира да постоји дуго и ради са грађанима. Сви грађани Врбаса могу доћи у наше просторије, предложити своје идеје и поставити нам питања. Бавимо се обичним темама, људским потребама и због тога нам је било потребно место на ком ћемо унапредити контакт са грађанима. Наш слоган је 'Људи су пречи од великих речи' и он значи да смо отворени са обичне, свакодневне проблеме. Овде је највећи проблем незапосленост, све је више отпуштања и СДПС инсистира на запошљавању младих људи, стварању шанси за све, а промовисаћемо и идеју да бар један члан сваке породице мора бити запослен. То би значило да смо социјално одговорна држава. Локални избори ће довести до тога да ће се лидери странака утркивати у давању што већих обећања, али СДПС то неће радити јер је одговорна странка која жели да формира политику у служби грађана, запослених, незапослених и посебно младих", рекао је Мијатовић и апострофирао да је ова партија препознатљива по поштеним људима који се боре за истину.

Бранко Гогић, председник ИО СДПС, изразио је уверење да ће се потенцијал партије и локалног одбора потврдити добрим резултатом на изборима. "Општински одбор у Врбасу има аутономију да разговорима са свим осталим политичким партијама и имаће аутономију и у одлучивању. Ми смо ту да пружимо сву подршку и у свом домену помогнемо, као што смо радили до сада", рекао је Гогић. Иначе, према речима Драгице Вукотић, овај посланик у НС РС значајно је помогао у реализацији пројекта унапређења енергетске ефикасности у ОШ "20. октобар", као и у гостовању Музејске збирке на великој интернационалној манифестацији у Мађарској пре годину дана.

Говорећи о предстојећој кампањи и изборима Мијатовић је истакао да је СДПС спреман да иде и самостално на изборе, као на изборима у Косјерићу. "Ако гласачи препознају поштене људе који су нешто радили и желе да раде у корист грађана, тада резултат неће изостати. Разговарамо у странци и о томе да ли да правимо неку коалицију, природну за СДПС, и отворени смо за све оне који поштено раде и желе да општину Врбас учине бољом. Наша партија има реалне шансе у општини Врбас у којој идеја социјалдемократије живи дуго и верујемо у добар резултат", рекао је Мијатовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"