Млади Холанђани помогли Општу болницу

Волонтери из Холандије поклонили су данас Општој болници Врбас вредну опрему. Донацију чине санитетски материјал, душеци, постељина, кревети и столице. Донацију је примио Петар Грегорински, директор ОБВ, који се захвалио волонтерима из Холандије и подсетио да ово није први пут да млади Холанђани помажу врбасу здравствену установу.

"Драго нам је да смо у Врбасу и Србији и жеља нам је да се на лицу места уверимо како се овде живи и како можемо помоћи. Још 2009. године једна наша се пријатељица се повредила приликом боравка у Врбасу и била је збринута у овој болници. У знак захвалности за велику бригу коју су тада показали радници болнице, одлучили смо да поклонимо прикупљена ствари овој установи", рекла је једна од волонтерки из Холандије и изразила наду да ће сарадња у будућности бити настављена.

Добронамерност младих волонтера потврђена је и кроз њихову одлуку да учествују у сређивању Реформаторске цркве у центру Врбаса. Такође, они су помогли и у сређивању појединих основних школа, а трошкове за сав материјал који им је потребан за рад сносе сами.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"