Председник ДС Ђилас посетио Врбас

Председник Демократске странке Драган Ђилас посетио је у среду Врбас и састао се са руководством локалног одбора ове партије, многим члановима и симпатизерима, пружајући им подршку за активности које чланови странке спроводе у оквиру припрема за октобарске локалне изборе. Трибину у сали биоскопа "Југославија", на којој се говорило о тренутном стању у Србији и решењима које за бројне проблеме нуди ДС, отворио је Ненад Велицки, председник ОО ДС Врбас, а присуствовали су јој и Душан Елезовић, председник ИО ДС, и многи други страначки функционери.

"Највећа снага Демократске странке је у људима који на локалном нивоу раде неки посао. Огромна је привилегија бити власт и бити у могућности да једном својом одлуком или акцијом омогућите да неко сутра живи боље. Ту шансу има један промил људи и зато тамо где смо власт треба да чинимо све што можемо да би људи живели боље. Радили смо то у многим местима, и у Београду и у Врбасу, и да смо се изборили да се градоначелници бирају директно, имали би данас власт у 80 одсто градова у Србији, јер имамо најбоље људе. Политика ДС је јасна, ми смо партија социјалдемократске оријентације, која брине о људима и жели да им помаже конректно, попут оног да бесплатне уџбенике требају да имају сви ђаци у Србији, а не само они из Београда, или да све жене требају да примају пуну плате, а не само оне из главног и још неколико градова", рекао је Ђилас и истакао да такозвану "високу политику треба спустити доле и учинити конкретном кроз разне акције".

Он је подсетио да је ДС пре седам месеци представила јавности програм за излазак земље из кризе који је тада од многих оцењен као неостварив, а данас га други копирају и предствљају као свој. "Рекли смо да се мора направити план за минимум 10 година шта радимо и где желимо да идемо, а данас неки помињу некакав десетогодишњи Маршалов план за Србију. Аналитичари се утркују да истакну да је то први пут да се неко сетио таквог пројекта, а ја их подсећам да смо се ми сетили пре скоро годину дана. Такође, знали смо да закони које је Динкић предлаже, а сви усвајају, воде у катастрофу и ка осиромашењу људи, а данас, када се то потврдило, Динкића више нема у Влади. Али не можете једном сменом аболирати себе од одговорности, као што није довољно сменити министра пољопривреде и рећи да не зна ништа, а не преузети одговорност за лоше стање, при чему мислим на председника и потпредседника Владе Дачића и Вучића. На наколико дана пред избор нове Владе ми не знамо ко ће бити нови министри пољопривреде и образовања, а још мање знамо шта ће да раде. То је однос према овој држави странака на власти", рекао је Ђилас.

Према његовим речима, ДС неће улазити у Владу пре избора, а и након њих само под условом да се прихвати концепт Демократске странке који предвиђа системско улагање у пољопривреду, енергетику и образовање. "Џаба нам експерти у Влади ако нам у јавним предузећима седе директори који не знају ништа о послу. Директор Железница Србије постао је човек који је у 52. години завршио факултет у Бања Луци, до тада је био посланик СРС, па СНС, а искуство у привреди стекао је тако што је имао киоск у Врчину. Од одлука таквог човека зависи 19.000 радника и њихових породица, док 17.000 запослених у Колубари зависи од одлука човека који је пре него што је постао директор, био власник печењаре. Све се то догађа док се прокламује департизација и упошљавање професионалних кадрова", рекао је Ђилас.

Говорећи о изборима, и локалним у општини Врбас и могућим парламентарним, Ђилас је истакао да, и поред "сатанизације чланова странке од стране многих медија, али и свакодневном труду многих аналитичара да убеде гласаче да рејтинг странке стално пада", ДС ће забележити добар резултат, "много већи него што плаћени истраживачи најављују". "ДС ће промовисати људе због којих се нећете никада стидити у животу, који знају шта треба да раде. СНС је преписао наш програм али има један проблем - за спровођење програма вам требају људи који то верују, али ако не делите те идеје, није довољно преписивати. Избори у Врбасу су важни, суочићете се са притисцима, биће вам свашта нуђено. Спој младости и искуства одлукује нашу странку у Врбасу, имамо углед као ДС и озбиљне кандидате за све функције, a све то потврдиће се добрим резултатом на изборима", рекао је Ђилас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"