Ђилас обишао Страхињу Пејовића

Градоначелник Београда и председник Демократске странке Драган Ђилас искористио је боравак у Врбасу да посети и осмогодишњег Врбашанина Страхињу Пејовића, обололелог од Батенове болести. Ђилас је до сада више пута пружао помоћ и подршку деци оболеле од ове болести и упућен је у случај малог Страхиње, због чега је желео и да га посети, саопштило је Удружење грађана "Мултиарт".

Ђиласу се на вредној помоћи и издвојеном времену за посету Страхињи захвалио Велимир Пејовић, дечаков отац. Он је искористио прилику да истакне да је ове године од Батенове болести у Србији умрло већ четворо деце, а да их је још шесторо живо, све захваљујући напорима породица и хуманости добрих људи, али не и захваљујућу здравственом систему Србије. "Држава нам је само одмагала папирологијом, законом и шетњама и ми и даље немамо право на све лекове и специјалну храну о трошку државе, сами плаћамо приватног физијатра, сами набављамо апарате за кисеоник. Пет пута смо били у Кини на третману матичним ћелијама, без помоћи и подршке државе. Србија нема чак ни регистар ретких болести, а лекари не знају да поставе дијагнозу. У борби са овом тешком болешћу највише су нам помогли управо градоначелник Београда Драган Ђилас и кошаркаш Дарко Миличић са својом супругом, али и доста организација и појединаца. Без те подршке питање је докле би стигао Страхиња који од Батенове болести болује од треће године", рекао је овом приликом Пејовић.

У име Удружења грађана "Мултиарт" из Врбаса, које се бави хуманитарним радом и до сада је организовало низ акција прикупљања помоћи, Драгану Ђиласу захвалили су се представници УГ Предраг Попов и Борис Бијеловић. Они су истакли велику подршку градоначелника Београда у лечењу деце, али и подршку осталим хуманитарним активностима Удружења грађана "Мултиарт".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"