Невреме прекинуло "Фијакеријаду"

Традиционална „Фијакеријада“ у Куцури окупила је у суботу око 120 учесника из тридесетак коњичких клубова и наших најпознатијих ергела, али и више од хиљаду посетилаца, који су стигли са разних страна да пратили надметања кочијаша. Међутим, тек што је завршено такмичење двопрега за Куп Куцуре, изненадни снажни пљусак, праћен олујним ветром, који је потрајао више од једног сата, прекинуо је ову занимљиву манифестацију.

По расквашеном терену није било могуће кретање фијакера са упрегнутим липицанерима, па организаторима није преостало ништа друго већ да прогласе победника само у првој, од четири предвиђене дисциплине. У конкуренцији од 35 двопрега вожених за Куп Куцуре, прво место освојио је Анђелко Битевић, члан Коњичког клуба „Бегеј“ из Зрењанина. Он је био најпрецизнији и најбржи на стази дугој 650 метара са осамнаест капија, оивичених пластичним чуњевима. При том је зарадио и додатне поене за општи изглед и аутентичност запреге.

Према речима Војислава Гаковића, организатора манифестације, куцурска "Фијакеријада" ће бити настављена једног од наредних викенда, пошто се резултати постигнути на њој бодују и за коначан пласман првенства Војводине у вожњи једнопрега и четворопрега. Тада ће бити одржано и посебно надметање за Куп Куцуре у категорији четворопрега.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"